Στεφάνες & Γέφυρες

Τι Είναι οι Στεφάνες & οι Γέφυρες (Μόνιμες Ακίνητες Προσθετικές Αποκαταστάσεις)

Για να διατηρήσουμε λειτουργική τη μάσηση και άρτια την αισθητική του στόματος, οφείλουμε να διατηρούμε την οδοντοστοιχία άνω και κάτω γνάθων χωρίς απώλειες και κενά. Σε πολλές περιπτώσεις και για διαφορετικά αίτια αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Έτσι λοιπόν, μια αποτελεσματική μέθοδος για να αποκαταστήσουμε λειτουργικά και αισθητικά τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, είναι μέσω της τοποθέτησης είτε Στεφάνης, είτε Γέφυρας.

Με τον όρο στεφάνη ονομάζουμε την “κάλυψη” ενός δοντιού. Στον όρο γέφυρα συνηθίζουμε να αναφερόμαστε όταν έχουμε δυο ή περισσότερα στηρίγματα, τα οποία καλούνται να αποκαταστήσουν μεγαλύτερη απώλεια δοντιών. Οι όροι περιγράφουν την ίδια κατάσταση, είτε μιλάμε επί φυσικών δοντιών είτε επί οδοντικών εμφυτευμάτων.

Από Ποιά Υλικά Κατασκευάζονται

Οι στεφάνες και οι γέφυρες μπορούν να κατασκευαστούν από ολο-πορσελάνη (ολοκεραμικές), από μέταλλο-πορσελάνη αλλά και από ζιρκόνιο-πορσελάνη. Οι ολοκεραμικές, δηλαδή οι κατασκευές εξ’ ολοκλήρου από πορσελάνη, δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα αισθητικής αλλά έχουν περιορισμούς στις λύσεις γεφυρών όπου λείπουν πολλά δόντια, διότι είναι ευαίσθητες στην άσκηση μεγάλων δυνάμεων. Οι μέταλλο – κεραμικές, με πολύτιμα κράματα, λύνουν θέματα αλλεργιών, αισθητικής και αντοχής στις πιέσεις, σε μικρού ή μεγάλου εύρους προσθετικές εργασίες. Τέλος, στην αναζήτησή της σύγχρονης επιστήμης μετά από μελέτες, το ζιρκόνιο, ένα λευκό υλικό που μπορεί να επιδείξει απόλυτη αντοχή, αισθητική και ακρίβεια παραμέτρων, σε υψηλών προδιαγραφών οδοντοτεχνικά μηχανήματα, ήρθε επαναστατικά να καθιερωθεί στο χώρο των προσθετικών αποκαταστάσεων.

Η Διαδικασία

Για την κατασκευή και τοποθέτηση μιας μόνιμης ακίνητης προσθετικής αποκατάστασης οφείλουμε να παρασκευάζουμε με τεχνικές διαδικασίες τα δόντια ως κολοβώματα, δίνοντας γύρω τους χώρο και καθαρά βάθρα υποουλικά, ώστε η κάλυψη τους από τις προσθετικές εργασίες να εφαρμόζει απόλυτα σε όλα τα όρια. Αυτό επιτρέπει την απρόσκοπτη διατήρηση της υγιεινής και την άψογη αισθητική εμφάνιση.

Κατά αντιστοιχία, επί των εμφυτευμάτων επιλέγονται ως εξαρτήματα μεταλλικά κολοβώματα, και πάνω σε αυτά τοποθετούνται οι προσθετικές αποκαταστάσεις.

Ο Dr Γαρέφης, μέσα από ένα εξελιγμένο πρωτόκολλο εφαρμογών, επιτυγχάνει την οδοντική αποκατάσταση ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ & ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.

Η διαδικασία στην κλινική μας πραγματοποιείται:

  • Σε ελάχιστες συνεδρίες (σε δυο μόνο, σε ποσοστό 95% των περιπτώσεων)
  • Αποκαθιστώντας ΠΑΝΤΑ, με προσωρινές κατασκευές τις περιοχές εργασίας του στόματος, ώστε το στόμα του ασθενή να έχει αποκατασταθεί λειτουργικά και αισθητικά μεταξύ των συνεδριών
  • Με συνεχή επίβλεψη και εξατομίκευση
  • Δίνοντας στο δικό μας εργαστήριο την τελική αισθητική του shade – contour, της προσθετικής αποκατάστασης, ώστε να χαρίσουμε το επιθυμητό, ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, και βέβαια, την αυτοπεποίθηση ξανά στον ασθενή μας.

Ο Dr Γαρέφης και το προσωπικό της Κλινικής ΜΑΖΙ με τον ασθενή, συνεκτιμούν όλες τις παραμέτρους (που εξατομικεύονται ανά περιστατικό), και επιλέγουν τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε επιλογή λύσης, επιτυγχάνει άριστα αποτελέσματα.