Όψεις Δοντιών

Τι Είναι οι Όψεις Δοντιών

Όταν ένα η περισσότερα δόντια χρήζουν αποκατάστασης ή βελτίωσης της μπροστινής τους όψης,  τότε ο οδοντίατρος έχει στη διάθεση του τη διαδικασία εφαρμογής “ντυσίματος ” τους, που στην οδοντιατρική ονομάζονται Όψεις Δοντιών.

Με τον όρο “Όψη Δοντιού”,  αποκαλούμε ένα πολύ λεπτό φύλλο επικάλυψης της πρόσθιας (μπροστινής) επιφάνειας του δοντιού. 

Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται εξατομικευμένα ανά ασθενή. Ιατρικά, τηρείται ένα πρωτόκολλο συντηρητικής παρασκευής των δοντιών, περιμετρικά στην πρόσθια επιφάνεια του δοντιού.

Από Ποιά Υλικά Κατασκευάζονται

Οι όψεις δοντιών μπορεί να είναι είτε από πορσελάνη ή από ρητινώδη υλικά. Οι όψεις πορσελάνης υπερτερούν έναντι των ακρυλικών, σε όλα τα σημεία. Οι όψεις ακολουθούν με ακρίβεια τα παρασκευασμένα όρια , δεν προσροφούν χρωστικές και αποδίδουν αναλλοίωτα την εξαιρετική αισθητική τους. Ακόμα, διαθέτουν μακροβιότητα και αντοχή, καθώς  μπορούν και προσομοιάζονται απόλυτα στην χρωματική απόδοση των φυσικών δοντιών, διατηρώντας τις διαφάνειες που έχουν τα δόντια μας .

Η Διαδικασία Εφαρμογής στον Ασθενή

Η διαδικασία είναι ανώδυνη για τον ασθενή. Στην κλινική μας μετά από διερεύνηση, μελέτη και συνομιλία του αισθητικού οδοντιάτρου και του ενδιαφερομένου, αποφασίζεται το ανάλογο πρωτόκολλο.
Για το τελικό αποτέλεσμα και το καινούριο χαμόγελο του ασθενούς, εφαρμόζουμε ένα πρωτόκολλο δυο συνεδρίων, κατά τις οποίες λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πριν και μετά το αποτέλεσμα και ο ασθενής φεύγει με το λαμπερό χαμόγελο που επιθυμεί.