FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σε αυτή τη σελίδα του website μας, απαντάμε στις πιο συχνές σας ερωτήσεις. Ο στόχος μας είναι η άρτια ενημέρωσή σας και η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σας.

Σε περίπτωση που έχετε επιπλέον ερωτήματα, αποτελεί ευχαρίστησή μας να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα! Μπορείτε, χωρίς καμία δέσμευση, να μας τηλεφωνήσετε ή να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας:


ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πως γίνεται η εξαγωγή δοντιού; Υπάρχει πόνος;

Για την εξαγωγή ενός η περισσότερων δοντιών απαιτείται κλινική και ακτινογραφική εξέταση από τον οδοντίατρο, ο οποίος θα διαγνώσει το πρόβλημα, θα διερευνήσει τα αιτία και θα ακολουθήσει το ανάλογο χειρουργικό πρωτόκολλο.
Με τοπική αναισθησία μουδιάζει την περιοχή του στόματος και με εξειδικευμένο αποπληρωμένο εξοπλισμό προβαίνει με χειρισμούς στην αφαίρεση του δοντιού από το φραγμό. Κάνει απόξεση για τον απόλυτο καθαρισμό του φατνίου , τοποθετεί μέσα σ αυτό βύσματα κολλαγόνου ή χρησιμοποιεί (καινούργια μέθοδος) L-PRF , το όποιο παράγεται από το αίμα του ασθενούς με ειδικό πρωτόκολλο φυγοκεντρικής και συγκλείνει το τρέμαμε ραφή.

Τα βύσματα ποικιλοτρόπως βοηθούν στην γρηγορότερη και καλύτερη επούλωση των ιστών. Η συρραφή γίνεται με τεχνικές που διαφοροποιούνται κατά περίπτωση. Χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα χειρουργικά ράμματα μιας χρήσης που συγκλίνουν τους ελεύθερους μαλακούς ιστούς. Τα ράμματα αυτά προστατεύουν την περιοχή από πιθανή μόλυνση, αλλά και διαμορφώνουν ανατομικά την περιοχή .η διαδικασία δεν είναι επώδυνη και δεν έχει πόνο. Σε κάποιους χειρισμούς γίνονται αντιληπτή μόνο πίεση.
Με την ανάλογη προ και μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή αποφεύγεται ο πόνος.

Μετεγχειρητικά είναι πιθανό να εμφανιστεί πρήξιμο στην περιοχή που υποχωρεί σταδιακά. Με επιθέματα πάγου επιταχύνεται η απορρόφηση του οιδήματος .
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενσυνείδητης αναισθησίας με παρουσία αναισθησιολόγου κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ώστε όλη η διαδικασία να γίνει με πλήρη χαλάρωση .

Η λεύκανση δοντιών καταστρέφει το σμάλτο το δοντιών; έχω ευαισθησία αμέσως μετά;

Η λεύκανση δεν καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Με τη διαδικασία αυτή έχουμε στόχο να απομακρύνουμε όλες τις χρωστικές που απορροφούν οι “πόροι” του δοντιού.

Η λεύκανση είναι ακίνδυνη για την οδοντική ουσία. Η πιθανή ευαισθησία των δοντιών στο κρύο ή το ζεστό αμέσως μετά την εφαρμογή, οφείλεται στο άνοιγμα των πόρων της αδαμαντίνης, που αφήνει τα ερεθίσματα να περάσουν στην υπόλοιπη οδοντική ουσία. Το σύμπτωμα υποχωρεί άμεσα .
Η λεύκανση είναι ανώδυνη και μπορεί να επαναλαμβάνεται με τακτική περιοδικότητα.
Είναι μια συντηρητική μέθοδος αισθητικής παρέμβασης του στόματος μας. Με προσιτό κόστος μπορεί να αλλάξει την εικόνα μας και την αυτοπεποίθηση μας!

Επιθυμώ λευκά δόντια, αλλά δεν θέλω να φαίνονται ψεύτικα. Είναι εφικτό;

Όλοι επιζητούμε ένα καθαρό και υγιές στόμα, και οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε λευκά λαμπερά δόντια όταν χαμογελάμε.
Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα:
– Με λεύκανση δοντιών
– Με “bonding” δοντιών
– Με όψεις
– Με Στεφάνες
Η επιθυμία μας πολλές φορές επισκιάζεται από το φόβο του τελικού αποτελέσματος. Φέρνουμε στο μυαλό μας χαμόγελα που αν και λαμπερά δεν θυμίζουν φυσικά. Επικεντρώνουμε το βλέμμα άλλοτε στο αταίριαστο σχήμα των δοντιών κι άλλοτε στη λευκότητα τους που θυμίζει “κιμωλία” η “τοίχο”.
Το αποτέλεσμα κάθε αισθητικής παρέμβασης εξαρτάται από την κατάρτιση του αισθητικού οδοντιάτρου. Δεν αρκεί η επιλογή του shade-χρώματος μέσα από την χρωματική παλέτα . Πρέπει να αποδοθεί από τον οδοντίατρο και το εργαστήριο η φυσικότητα κ η διαφάνεια των λευκών καθώς και ο χαρακτήρας των δοντιών.
Πρέπει η οδοντιατρική ομάδα να είναι εξοπλισμένη και ασυμβίβαστη και να έχει ένα στόχο: να προσομοιάζει κάθε τεχνική εργασία, με την αισθητική και την εικόνα της φύσης!

Πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχω περιοδοντίτιδα;

Η περιοδοντική νόσος διαπιστώνεται με ακτινογραφική και κλινική εξέταση του στόματος, από ειδικευμένο χειρουργό οδοντίατρο.
Εάν έχετε παρατηρήσει:
– Κακοσμία του στόματος, καθώς και αλλοίωση της γεύσης
– Πρησμένα κόκκινα ούλα που ματώνουν
– Κινητικότητα σε ένα ή περισσότερα δόντια
– Συσσώρευση πέτρας στα δόντια που φαίνονται μακρύτερα, καθώς τα ούλα απορροφούνται
Τότε πιθανό είναι να έχετε περιοδοντίτιδα καθώς τα παραπάνω συμπτώματα απαντώνται στην περιοδοντική νόσο.
Στην επίσκεψη σας θα διαγνωστεί και θα εκτιμηθεί το εύρος του προβλήματος, και θα οργανωθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο .