Καθαρισμός Δοντιών

Καθαρισμός Δοντιών: Γιατί Είναι Απαραίτητος

Τα δόντια μας βρίσκονται στην ανοικτή στοματική κοιλότητα και έτσι υπόκεινται σε συνεχή επικοινωνία με τον εξωτερικό χώρο. Αυτό και μόνο επιβάλλει τον συνεχή και καθημερινό καθαρισμό τους από εμάς τους ίδιους.

Κατά την μάσηση των διαφόρων τροφών, οι εναπομείναντες ουσίες προσκολλούνται ανάμεσα σε δόντια και ούλα. Επιπλέον, η περιεκτικότητα αλάτων στον σίελο, δημιουργεί, σε διάφορα επίπεδα από άτομο σε άτομο, την τρυγία (πέτρα) μεταξύ των δοντιών και των ούλων.

Όσο σχολαστικοί κι αν είμαστε όταν καθαρίζουμε τη στοματική μας κοιλότητα, η επίσκεψη στον οδοντίατρο για check up και καθαρισμό, πρέπει να γίνεται  ιδανικά κάθε 6 μήνες με minimum μια φορά το χρόνο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορούμε εγκαίρως να προλάβουμε καταστάσεις , που αλλιώς εξελίσσονται σε χρόνια προβλήματα.

Ο Οδοντίατρος και το προσωπικό θα παρακολουθήσει στο ιατρείο τον τρόπο του καθαρισμού που κάνετε καθημερινά. Εκεί θα υπάρξουν πιθανές διορθώσεις και συμπληρωματικές παρατηρήσεις, ούτως ώστε να βελτιωθεί το καθημερινό επίπεδο του καθαρισμού σας.

Η Διαδικασία του Καθαρισμού

Ο τακτικός προληπτικός καθαρισμός του στόματος στην κλινική μας ολοκληρώνεται σε μια μόνο οδοντιατρική επίσκεψη, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΩΔΥΝΑ, με ή χωρίς τοπικές αναισθησίες, και με χρήση τελευταίας γενιάς συστημάτων υπερήχων Cavitron (με πολλαπλές επιλογές και ρυθμίσεις), ώστε οι αποξέσεις δοντιών και η ενεργοποίηση των ιστών να επιτυγχάνεται απόλυτα.

Ο ακτινογραφικός και ο κλινικός έλεγχος του φραγμού από τον Dr Γαρέφη, θα καθορίσει το πρωτόκολλο θεραπείας, ενώ θα εκτιμηθεί και ο χρόνος επανεξέτασης της. Μετά την αφαίρεση της τρυγίας ακολουθεί η εφαρμογή prophyjet, που με σύστημα εκτόξευσης νερού και στιλβωτικών παραγόντων σε σπρέι απομακρύνει τις χρωστικές που επικάθονται στα δόντια μας.

Επίσης, ξαναγυαλίζεται όλος ο φραγμός, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση καθαριότητας και χαρίζοντας ένα αντιληπτό από όλους πιο λαμπερό και καθαρό χαμόγελο. Τελειώνοντας γιατρός και προσωπικό υποδεικνύουν η υπενθυμίζουν τεχνικές στοματικής υγιεινής για την διατήρηση του αποτελέσματος.

Ακόμα, μπορεί να εκτιμηθεί η επιθυμία για ένα πιο λευκό χαμόγελο και η να συμπληρωθεί η όλη συνέδρια με την εφαρμογή λεύκανσης των δοντιών όπως και η πιθανή ανάγκη εμφράξεων κάποιων ίσως δοντιών που έχουν προσβληθεί από τερηδόνα.

Κάθε Πότε Πρέπει να Βουρτσίζουμε τα Δόντια Μας

Η προληπτική οδοντιατρική και ο τακτικός έλεγχος και καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος για να διατηρηθεί υγεία στην στοματική κοιλότητα. Χωρίς αυτή είναι εκτιθέμενα όχι μόνο τα δόντια μας αλλά και ολόκληρος ο οργανισμός.

Ιδανικά πρέπει να καθαρίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε φορά που τρώμε. Όπως στην ερώτηση του κάθε πότε πλένουμε τα χεριά μας, η απάντηση είναι κάθε φορά που είναι λερωμένα, το ίδιο ισχύει και για τα δόντια, ούλα, γλώσσα, στοματική κοιλότητα στο σύνολο. Επειδή  αυτό είναι δύσκολο στην καθημερινότητα, αν μη τι άλλο οφείλουμε τουλάχιστο πρωί και βράδυ να καθαρίζουμε τα δόντια μας, με τον σωστό βεβαίως τρόπο.