Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Έχοντας πάντοτε σε προτεραιότητα τόσο την απόλυτη ασφάλεια όσο τις μοναδικές λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του εκάστοτε ατόμου, εξετάζουμε στο οδοντιατρείο μας κάθε περίπτωση ξεχωριστά και με πολλούς τρόπους.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρώτη σας οδοντιατρική επίσκεψη:

Η πρώτη σας επίσκεψη έχει διαγνωστικό και ενημερωτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  1. τη λήψη του ιατρικού & οδοντιατρικού σας ιστορικού
  2. την συζήτηση μαζί σας για τις προσωπικές σας ανάγκες
  3. την κλινική και ψηφιακή ακτινογραφική εξέταση ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας
  4. την πλήρη αναφορά των αποτελεσμάτων της εξέτασης
  5. την παρουσίαση όλων των εναλλακτικών λύσεων αποκατάστασης, και φυσικά το κόστος της κάθε λύσης

Κατόπιν αυτών, επιλέγουμε μαζί τη βέλτιστη λύση, ενώ παράλληλα σας παρουσιάζουμε το αντίστοιχο πλάνο θεραπείας.

Υπάρχει αναμονή στις επισκέψεις;

Όχι, ποτέ. Σεβόμαστε απόλυτα το χρόνο των ασθενών μας, γι’ αυτό και δεν υπάρχει καθόλου αναμονή στις επισκέψεις τους σε εμάς.

Ένα βασικό στοιχείο το οποίο χειριζόμαστε με προσοχή, είναι η κλινική εικόνα του κάθε ατόμου, δηλαδή παράλληλα με τα οδοντιατρικά θέματα που αναζητούν λύσεις, λαμβάνουμε υπόψη μας και τη γενική κατάσταση της υγείας του.

Πάντοτε λοιπόν, εξετάζουμε:

• τα ενδεχόμενα ιατρικά προβλήματα, αν υπάρχουν
• τη φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβάλλεται ο ασθενής
• το πιθανό άγχος και το φόβο του ασθενή στο οδοντιατρείο

Στο πρώτο συμβουλευτικό ραντεβού, πέραν του ιατρικού ιστορικού και ως διαδικασία ρουτίνας, πάντοτε μετράμε την πίεση του ασθενή, την στάθμη Ο2 στο αίμα και τον καρδιακό ρυθμό.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η κλινική και ακτινολογική αξιολόγηση και κατόπιν έρχεται η στιγμή για να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα θεραπεύσουμε τον συγκεκριμένο ασθενή, έτσι ώστε να επιτύχουμε αυτό που θεωρούμε εξαίρετη λύση.

Η θεραπεία η οποία του προσφέρεται είτε αυτή είναι χειρουργική, είτε προσθετική ή ένας καθαρισμός δοντιών, παρέχεται κάτω από τοπική αναισθησία με την εγγύηση ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΝΟΣ.

Εάν κάποιος ασθενής, ο οποίος έχει υποστεί άσχημες οδοντιατρικές εμπειρίες στο παρελθόν, εμφανίσει δυσανεξία και φόβο, τότε του παρέχεται η οδοντιατρική θεραπεία με τη δημιουργία ατμόσφαιρας πλήρους χαλάρωσης και ευεξίας.